Ankdammen.Com En finlandssvensk sajt liksom

» Startsidan
» Finlandssvenska vitsar
» Arkivet

 Nyheter från Svenskfinland.
<-- Nyheterna i mp3-format. 1.2 Mb

Läkemedelsbolaget Pfizer —mest känt för Viagra— rekryterar som bäst personal till sitt nya helsingforskontor. Ankdammen träffade en chokladfabriksarbetare som tänker byta bransch. "Jo, det är för frugans skull", förklarar mannen, "hon påstår att hon skulle uppskatta om jag istället för Fazers blå kom hem med Pfizers blå".

De sociala myndigheterna har tvingats omhänderta ett stort antal finlandssvenska barn under det senaste året. Barnen har påträffats i skrubbar, där de suttit fastbundna framför påslagna datorer och med endast torr spagetti att äta. "Det är för barnets bästa", har föräldrarna försvarat sitt handlande med. Ett eventuellt samband med läsning av Linus "Linux" Thorvalds biografi utreds.

Bristen på behöriga lärare i södra Svenskfinland är nu så omfattande att t.o.m. söndagsskolorna drabbats. En orolig pappa med två små söndagsskolbarn i Grankulla kontaktade Ankdammen: "Jag accepterar nog rakat huvud, smink mellan ögonen och gul toga, men den där rökelsen och det där klockpinglandet kan ju bara inte vara bra för barnens hälsa."

EU-komissionen påpekade nyligen i en skrivelse, att snusförsäljningen på Åland strider mot ett EU-direktiv som förbjuder "tobak för användning i munnen". Ett ilsket svar, författat av åländska snusare har föranlett ett tillägg i direktivet, som hädanefter förbjuder "tobak för användning i munnen OCH ALLA ANDRA KROPPSÖPPNINGAR".

APRIL 2002
Spågubben analyserar finansvärlden
Nyheter från Svenskfinland
Posto - för husfridens skull.
Vägsleipner
  Info | e-post© 1997-2011 Ankdammen