Ankdammen.Com En finlandssvensk sajt liksom

» Startsidan
» Finlandssvenska vitsar
» Arkivet

 Finlandssvenska nyheter

Annan sulle piiskaa
Vasabladet upphör med sexannonserna. Tidningen meddelar att man böjer sig för opinionen. Vasabladets läsare har en längre tid irriterat sig på att sexannonserna mestadels varit på finska, och därmed svåra att ta till sig.

Hotat turismprojekt
Ekoturismen i Österbotten befinner sig i motvind. De kräsna ekoturisterna åker förbi utan att stanna, vidare mot Lappland och Nordnorge. Orsaken är topografisk. Det plattländska ekot är nämligen inte mycket till semesterminne att skryta med.

Renny slår på stort
Renny Harlin vill se Sean Connery i rollen som Mannerheim i den kommande storfilmen. Detta har fått finlandssvenska historiker att tala om historieförfalsknig. De påpekar att Connerys skottska skorrande kan skapa uppfattningen att marsken var borgåbo.

Radio Classic
För att påskynda övergången till digital radio lockar FSR sina lyssnare med en skräddarsydd kanal. Programutbudet består av Avbrott för linjemätning, Trädgårdsradion och Radio Fnatt. Varje halvtimme spelas -på låg volym- en andlig dragspelsversion av Hangövalsen, medan heltimmarna är vigda för Tolvslaget från Åbo domkyrka. På hög volym.


AUGUSTI 2002
Politiska himlafenomen
Finlandssvenska nyheter
Beträffande Fnatts hädanfärd
  Info | e-post© 1997-2011 Ankdammen