Ankdammen.Com En finlandssvensk sajt liksom

» Startsidan
» Finlandssvenska vitsar
» Arkivet

 Smygreklambongning

För att sätta lite guldkant på den vanligtvis så allvarstyngda tillvaron i de finlandssvenska tevesofforna vill Ankdammen lansera en ny hobby. En syssla passande såväl gammal som ung och som tillför tevetittandet en ny dimension, nämligen det mervärde som FST-ledningen så desperat försöker definera.

Vi kallar hobbyn för smygreklambongning

Hobbyn tillkom när vi upptäckte vilken storfräsare en av FST:s såpor är på det här som ute i stora världen kallas för product placement. Det vill säga smygreklam i form av produkter strategiskt utplacerade i filmrekvisitan. Typ att James Bond kört BMW på sistone.

Såpan ifråga innehåller ingen bondaction (nåja, bond och bond) att tala om, men i stället desto fler produkter att bonga. Nu ska vi inte förta upptäckarglädjen från blivande smygreklambongare med att avslöja programmets namn, men som en ledtråd kan berättas att skådespelarna talar en helsingforsianska så bred, att SVT ansåg det vara nödvändigt att texta programmet till svenska för den rikssvenska publiken.

Exempel ur ett avsnitt:
Rollfiguren går till kylskåpet och plockar fram en Coca Cola. På fönsterbrädan står en Coca Cola-burk. Rollfiguren ringer sin flickvän med en Ericson. Äter sedan en Koti-Pizza och dricker lite Coca Cola till. I bokhyllan står en Coca Cola-burk. Rollfigurens Ericson ringer. På väggen bakom finns en Coca Cola plansch.

När den fantasifullt utplacerade Coca Cola-burken dyker upp för femtonde gången blir de färdigt skrattade skratten överflödiga. Det är komiskt nog ändå.

Efter programmet kan sedan familjen samlas till en stund av gemytlig samvaro av den gamla goda sorten, jämföra sina anteckningar och iakttagelser under tjo och tjim och glada hurrarop, njuta av trevnaden som åter inställt sig i den finlandssvenska tevesoffan och sedan slutligen stämma in i hyllningskören: FST-D, kanal med mervärdé.


FEBRUARI 2002
Ankdammen 5 år
Ufoattack mot Österbotten?
Smygreklambongning
Vadå finlandssvenska?
  Info | e-post© 1997-2011 Ankdammen